Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Υποτροφίες Αριστούχων φοιτητών Ιατρικής στα Χανιά


DSC02043Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, περιβάλλει τους μαθητές και φοιτητές όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως.

Χθες σε μία υπέροχη εκδήλωση στο Χαζίρειο Πολιτιστικό κέντρο Αγίας Μαρίνας που προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός προσφέρθηκαν εννέα υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές Ιατρικής, στους οποίους κατανεμήθηκε το ποσό των δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000ευρώ).

Το Χαζίρειο πολιτιστικό κέντρο φέρει την ονομασία του από τον μακαριστό ιατρό Γεώργιο Χαζίρη ο οποίος άφησε στην διαθήκη του, σημαντικό χρηματικό ποσό δια την ανέγερση ενός υποδειγματικού πολιτιστικού χώρου ο οποίος αποτελεί κόσμημα για την περιοχή.

Τις ενέργειες για την ανέγερση και την πορεία του Χαζιρείου ανέλαβε και διεκπεραίωσε ο εφημέριος της ενορίας Αγίας Μαρίνας Πρωτ. Γεώργιος Περράκης ο οποίος με πολλές άοκνες προσπάθειες και πολλές δραστήριες ενέργειες έφερε εις πέρας την επιθυμία του μεγάλου ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία έχει αρχίσει εδώ και τέσσερα χρόνια με πολλές παρόμοιες προσφορές υποτροφιών συνολικού ύψους ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).

Την ίδια τακτική ακολουθεί η Ιερά Μητρόπολη και μέσο του Ανιτσάκειου

Κληροδοτήματος της μεγάλης ευεργέτιδος Παναγιώτας Ανιτσάκη, που προσφέρει υποτροφίες σε άπορα κορίτσια γυμνασίου και λυκείου.

Αυτόν τόν χρόνο διανεμήθηκαν σε επτά κορίτσια εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ (25.000).

Επιπλέον η Ιερά Μητρόπολη διαθέτει την εκκλησιαστική σχολή Κρήτης στον Άγιο Ματθαίο Ακρωτηρίου, που φιλοξενεί 65 σπουδαστές και που τα ετήσια έξοδα του οικοτροφείου ανέρχονται σε εκατό και είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000) που προσφέρονται από ίδιους πόρους της Μητροπόλεως και χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση και τις Πεδινάκειον στέγη και Κουφάκειον στέγη στην ΑΘηνα καθώς και οικεία στην Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί άπορους φοιτητές και φοιτήτριες.

DSC02036

DSC02044

www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου