Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πάει σχολείο η Κρήτη


Μελέτη - κόλαφος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου παρουσιάζει διαρκή αύξηση στα ποσοστά σχολικής εγκατάλειψης στην Κρήτη. Το 50,3% των μαθητών γυρνάει την πλάτη στο γυμνάσιο και το λύκειο. Μόνο το 32,3% αποφοιτά από τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού

Θλιβερή πρωτιά κατέχει η Κρήτη, ως προς το ποσοστό μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο, πριν ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση. Τα στοιχεία αυτά δίνει μελέτη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που παρουσιάζει η εφημερίδα Τόλμη, ποσοστό της τάξης του 50,3% έχει εκπαίδευση μέχρι το δημοτικό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη χώρα φτάνει μόλις το 38,1%.

Ανησυχητικά όμως είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία της μελέτης που αφορούν στην εκπαίδευση των Κρητικών, καθώς μόνο το 32,3% αποφοιτά από τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού.

Επίσης, μόλις το 16,5% έχει ανώτερες και ανώτατες σπουδές, παρ' όλες τις απαιτήσεις για υψηλή εξειδίκευση για οικονομικά και τουριστικά θέματα, που έχουν εμφανιστεί στο νησί.

Το θέμα θα συζητηθεί σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απ. Κλινάκη.



News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου