Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην ΚρήτηΣυγκρατημένα αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν εμφανίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου οι πράκτορες και οι ξενοδόχοι Κρήτης, οι οποίοι είπαν ότι μέχρι τώρα οι προκρατήσεις είναι αυξημένες 5% κατά μέσο όρο από το σύνολο των τουριστικών αγορών, ενώ όσον αφορά στην κίνηση το Πάσχα, θα λειτουργήσει το 50% των ξενοδοχείων με πληρότητες της τάξης του 70%-80%.

Οι τουριστικοί παράγοντες υπογράμμισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πανηγυρίζουμε ή να απογοητευόμαστε, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσουν τουλάχιστον το 50% του συνόλου των κρατήσεων από όλες τις αγορές.

Εξάλλου, ανέφεραν ενδεικτικά ότι η Γερμανία μέχρι τώρα δείχνει αύξηση προκρατήσεων 3%-4%, ενώ από την αγορά της Ρωσίας η αύξηση είναι της τάξης του 20%-25%.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, κ. Ανδρέας Μεταξάς, επεσήμανε πως για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι ικανοποιητικά, δεν είναι όμως τα αναμενόμενα για τη Μεγαλόνησο-σε συνδυασμό με τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι ελάχιστα καλύτερη από την περσινή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου έχουν «ανοίξει» μόνο τα μισά ξενοδοχεία με μέση πληρότητα της τάξης του 60-70%. Ο μήνας Μάιος, δε, αναμένεται πως σε μέση πληρότητα δεν θα ξεπεράσει το 70-80%. Για τους μήνες Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, οι πληρότητες των ξενοδοχείων αναμένονται καλύτερες.


Πηγή:patris

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου