Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στην Κρήτη
Πτώση κατά 50% στις προκρατήσεις των Γερμανών για διακοπές στην Κρήτη, λόγω των οικονομικο-πολιτικών εξελίξεων, παρατηρείται αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο νησί.
Ενθαρρυντικά, ωστόσο, είναι τα στοιχεία από τις προκρατήσεις των Σκανδιναβών και των Πολωνών για τα Χανιά, όπως επεσήμανε στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ. Μανώλης Γιαννούλης.
Επίσης, θετικά φαίνονται τα μηνύματα και από τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους προς τον Νομό Χανίων, που φέτος αναμένονται αυξημένες από χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία κ.α.
Το γεγονός ότι υπάρχει σαφής υστέρηση στις προκρατήσεις από τη γερμανική αγορά, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 για ολόκληρη την Ελλάδα, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά.
Και αυτό επειδή, όπως τόνισε ο κ. Γιαννούλης, ο όγκος των κρατήσεων και η περίοδος κατά την οποία οι Ευρωπαίοι κλείνουν τις θερινές τους διακοπές είναι από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο, κατά συνέπεια η ακριβής τάση σε ό,τι αφορά την Κρήτη δεν θα είναι ξεκάθαρη πριν τα τέλη Απριλίου.
«Προς το παρόν είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Νομίζω ότι όταν σταματήσει όλη αυτή η πολιτικο-οικονομική αβεβαιότητα, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Τη δεδομένη στιγμή αυτό που φρενάρει τις προκρατήσεις και τη διάθεση του κόσμου να ταξιδέψει στην Ελλάδα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας με το θέμα του PSI και τα αρνητικά γεγονότα των διαδηλώσεων που ακολούθησαν», ανέφερε ο κ. Γιαννούλης.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο Νομός Χανίων δεν είχε μεγάλο αριθμό επισκεψιμότητας από Γερμανούς με εξαίρεση την περιοχή της Γεωργιούπολης.


www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου