Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Στο εδώλιο δημοσιογράφος του «Spiegel» για συκοφαντική δυσφήμηση, απο Κρητηκούς ΚτηνοτρόφουςΣτο «σκαμνί» του β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισε σήμερα ο δημοσιογράφος του «Der Spiegel», Hoppie Ralf, για το συκοφαντικό δημοσίευμα του 2010, στο οποίο γινόταν λόγος για τη διαφθορά στην Ελλάδα, με συγκεκριμένες αναφορές σε κτηνοτρόφους της Κρήτης, που με πλάγιους τρόπους εξασφαλίζουν παράνομες επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με το Cretalive, με αφορμή το δημοσίευμα, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου κατέθεσε μήνυση στον δημοσιογράφο. Ο δικηγόρος του Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, υπέβαλε ένσταση ισχυριζόμενος ότι είναι η άκυρη η παρουσία του Συλλόγου στο δικαστήριο, καθώς μήνυση μπορούν να υποβάλλουν μόνο φυσικά πρόσωπα και όχι σύλλογοι.


Εν τω μεταξύ και εκ μέρους των κτηνοτρόφων, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης υπέβαλε ένσταση, ζητώντας να μην ληφθούν υπ’ όψιν καταθέσεις που έχουν γίνει εκ μέρους των κτηνοτρόφων.


Το δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να αποφανθεί επί των ενστάσεων.


Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε το άρθρο του γνωστού περιοδικού που δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου του 2010. Ο εγκαλούμενος δημοσιογράφος φιλοξενούσε συνέντευξη από μία τυπική ελληνική οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα και ειδικότερα από την οικογένεια Παπαδάκη και αναφερόταν στη διαφθορά ανά την ελληνική Επικράτεια, διαφθορά που, όπως υποστηρίζει το περιοδικό, είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση Κρατών.


Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης εξαπατούν τους ελεγκτές των Βρυξελλών με ένα «απίθανο κολπάκι», προκειμένου να εξασφαλίζουν επιδοτήσεις.


Όπως αναφέρει το εν λόγω άρθρο, «οι κτηνοτρόφοι ενώνονταν κατά τριάδες, τετράδες, που γνωρίζονταν μεταξύ τους και εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλο, και μετά έβγαζαν τα κοπάδια τους μαζί και έφτιαχναν έτσι και μόνο, μεγάλο κοπάδι προβάτων».


Στη συνέχεια αναλύεται με πιο λεπτομερή τρόπο το «κόλπο» των κτηνοτρόφων:


«Ένα κοπάδι, το οποίο ο κτηνοτρόφος Α παρουσίαζε στους ελεγκτές ως δικό του. Και όταν οι ελεγκτές το επόμενο πρωί, ήθελαν να μετρήσουν τα πρόβατα του κτηνοτρόφου Β΄, οι κτηνοτρόφοι οδηγούσαν ή προωθούσαν κατά τον ίδιο τρόπο στη διάρκεια της νύχτας τα ίδια κοπάδια στα λιβάδια του κτηνοτρόφου Β΄. Κατά αυτόν τον τρόπο μεγάλωναν τα κοπάδια κατά τέσσερις ή πέντε φορές. Πρόβατα -φαντάσματα».


Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηούwww.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου