Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Βιομηχανία “βιασμών” για αποζημιώσεις


ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Ελένη Φουντουλάκη

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για βιασμούς - “μαϊμού” στα Χανιά, που οργανώνουν επιτήδειες τουρίστριες, οι οποίες σκηνοθετούν τον “βιασμό” τους με θύματα ανυποψίαστους ντόπιους ή αλλοδαπούς, με σκοπό να εισπράξουν υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες στις χώρες τους.

Στα Χανιά τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει έξι καταγγελίες για βιασμούς τουριστριών, από τις οποίες ωστόσο, μετά τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που ακολούθησαν, αποδείχτηκε ότι μόνο η μία ήταν αληθής και οι υπόλοιπες ψευδείς.
Μάλιστα, οι περισσότερες καταγγελίες είναι από τουρίστριες που προέρχονται από χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία και η Σουηδία.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Χανίων κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, "τις τελευταίες 15-20 μέρες είχαμε πάνω από έξι περιπτώσεις καταγγελιών για βιασμούς. Όλες οι κοπέλες ήταν αλλοδαπές και οι περισσότερες προέρχονταν από την Βόρεια Ευρώπη. Έπειτα από τις σχετικές ιατροδικαστικές εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι μόνο σε μια περίπτωση Πολωνέζας η οποία διαμένει μόνιμα και εργάζεται στα Χανιά, υπήρξε πράγματι βιασμός. Όλες οι άλλες καταγγελίες ήταν ψεύτικες".
"Έπειτα από κάθε καταγγελία για βιασμό στην Ασφάλεια, στο πλαίσιο της προανάκρισης πάντα, διενεργείται κατόπιν ιατροδικαστική εξέταση η οποία είναι καθοριστική για την προφυλάκιση, την καταδίκη ή όχι του δράστη. Κατόπιν των εξετάσεων οι περισσότερες ήταν αρνητικές", επεσήμανε.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπελιβάνης, δεν πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, απλώς την τελευταία περίοδο έχει ενταθεί καθώς η οικονομική κρίση επηρεάζει και τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης. Σε ορισμένες χώρες υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες με καλύψεις και αποζημιώσεις σε περιπτώσεις βιασμών. Το ιστορικό είναι πάντα το ίδιο και το αυτό: Ορισμένες κοπέλες ασφαλίζονται πριν φύγουν από το κράτος τους σε περίπτωση βιασμού ή κάποιου άλλου ανάλογου γεγονότος και επιστρέφοντας πίσω εισπράττουν τις αποζημιώσεις: "Συνήθως έρχονται για τις διακοπές τους και μία ή δύο μέρες πριν φύγουν, αφού έρθουν σε σεξουαλική επαφή με κάποιον, προχωρούν σε καταγγελία και επιστρέφοντας πίσω στη χώρα τους, προσπαθούν να αποζημιωθούν".
Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη, το 80% των καταγγελιών υποτιθέμενων "βιασμών" που λαμβάνουν χώρα στα Χανιά, προέρχονται από κοπέλες, υπηκόους Νορβηγίας, Δανίας και Σουηδίας.
"Αυτό το φαινόμενο ίσχυε ανέκαθεν απλώς έχει ενταθεί περισσότερο και γίνεται πιο συχνό λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα συγκεκριμένα κράτη", κατέληξε ο κ. Μπελιβάνης.


www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου