Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Βιοδιασπώμενες σακούλες απορριμμάτων σε επιχειρήσεις

AΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ

Βιοδιασπώμενες σακούλες απορριμμάτων μοίρασε χθες ο Δήμος Καντάνου σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις της περιοχής, σε καταστηματάρχες, καθώς και στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε καθημερινά για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, τη φετινή χρονιά, ο Δήμος Καντάνου μοιράζει σε όλους τους πολίτες βιοδιασπώμενες σακούλες απορριμμάτων, με στόχο να μειωθεί αισθητά η χρήση της πλαστικής σακούλας», επεσήμανε ο δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης. Ο ίδιος σημείωσε πως «πεποίθησή μας είναι ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής, κάθε ημέρα του χρόνου, από όλους μας, γιατί το περιβάλλον είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Είναι ο εξ αδιαιρέτου πλούτος μας, κληρονομιά της μίας γενιάς στην άλλη. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Καντάνου κάνει τη δική του προσπάθεια και καλεί όλους τους πολίτες να γίνουν κοινωνοί της. Αξίζει, πραγματικά, τον “κόπο”», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δασκαλάκης και ο επιστημονικός του συνεργάτης, μηχανικός περιβάλλοντος, Γιώργος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκαν χθες το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, όπου εξήγησαν σε εκπαιδευτικούς και παιδιά τα πλεονεκτήματα από τη χρήση βιοδιασπώμενων σακουλών.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.», ο κ. Δασκαλάκης υπογράμμισε ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί για τον Δήμο Καντάνου ημέρα απολογισμού του έργου που προγραμματίζεται, υλοποιείται, εκσυγχρονίζεται, συνεχίζεται, κάθε ημέρα του χρόνου. Ημέρα απολογισμού ενός αγώνα διαρκείας, που συντελείται αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, με στόχο την ουσιαστική προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος».
Ενδεικτικά ανάφερε:
• «Την ανακήρυξη, ως ιστορικού τόπου, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, του παλαιού επαρχιακού δρόμου Άναβος - Κάντανος, απόφαση που πάρθηκε μετά από αίτημα του Δήμου μας και με την οποία επιτυγχάνεται η προστασία του φαραγγιού της Καντάνου.
• Την αποπεράτωση - ανάπλαση της χωματερής στον Άναβο.
• Τις αναπλάσεις σε χώρους περιπάτου.
• Την ολοκλήρωση του παραδοσιακού μονοπατιού.
• Τις φυτεύσεις εκατοντάδων δέντρων σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.
• Τη μεταφορά των αποβλήτων των σφαγείων Καντάνου σε ειδικό εργοστάσιο επεξεργασίας στη Θεσσαλία.
• Την έγκριση, από το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου, και εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας και Περιβάλλοντος».
Ο κ. Δασκαλάκης υπογράμμισε, ακόμη, ότι ο Δήμος απέστειλε στους δημότες, μαζί με τις σακούλες, και τον κανονισμό Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, τον οποίο, όπως τόνισε, «οφείλουμε όλοι να εφαρμόζουμε».


www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου