Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ισόβια κάθειρξη για το φονικό στη Σούγια

Για το περιστατικό αυτό μπορεί να προκύψουν και πολιτικές ευθήνες...

ΣΕ 24ΧΡΟΝΟ ΦΡΟΥΡΟ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 24χρονο Νικόλαο Κωνστ. Ξυπολιτάκη από την Αγιά Χανίων για τη δολοφονία του 50χρονου Ευτύχη Ζαμπιάκη(φωτ.) από το Κουστογέρακο στις 25 Φεβρουαρίου 2009 κοντά στη Σούγια του Δήμου Ανατολικού Σελίνου.

Επίσης στον 24χρονο που εργαζόταν στην Εξωτερική Φρουρά της Δικαστικής Φυλακής Χανίων το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 χρόνων για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά δύο ακόμη κατοίκων της περιοχής της Σούγιας.
Το περιστατικό, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, είχε σημειωθεί, όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, στις 6.15 το απόγευμα της Τετάρτης 25 Φεβρουαρίου 2009 στον επαρχιακό δρόμο Κουστογέρακου - Λειβαδά, στην αγροτική περιοχή «Λειβαδά» του Δήμου Ανατολικού Σελίνου.
Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί κατά διερχόμενων οχημάτων, με κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.
Από τις σφαίρες νεκρός έπεσε ο 50χρονος Ευτύχης Ζαμπιάκης, από το Κουστογέρακο, οδηγός διερχόμενου Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Σε κοντινό σημείο της ίδιας περιοχής ο δράστης επιχείρησε να ακινητοποιήσει διερχόμενο ταξί, του οποίου, όμως, ο οδηγός αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να προκαλέσουν μόνο υλικές ζημιές στο όχημα.
Σε άλλο σημείο της ίδιας επαρχιακής οδού ο δράστης ακινητοποίησε διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 45χρονος Μιχάλης Πυροβολάκης και τον οποίο πυροβόλησε τρεις τουλάχιστον φορές, μέσα στο όχημά του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο, στον θώρακα και στην ωμοπλάτη.
Τελικά, μετά από συντονισμένη επιχείρηση Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών - ειδικών φρουρών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου - Χανίων, ο δράστης συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου 2009 εντός της οικίας του, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγιάς του Δήμου Θερίσου.
Συνήγοροι πολιτικής αγωγής ήταν για τον Ζαμπιάκη ο Παναγιώτης Κλάδος, για τους Πυροβολάκη και Φαλαγγάρη ο Δημήτρης Φουράκης. Δικηγόρος υπεράσπισης ο Ανδρέας Βροντάκης.
Το περιστατικό είχε συγκλονίσει την κοινωνία των Χανίων. Τότε είχε γίνει στα Χανιά και πορεία διαμαρτυρίας.


www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου