Χοχλιοί Μπουμπουριστοί
Περιγραφή
Συστατικά
- 1 Κιλό Χοχλιούς
- Αλάτι
- Δενδρολίβανο
- 1 Ποτήρι Ξύδι
- 1 Φλιτζάνι Λάδι
Οδηγίες
- Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.
- Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.
- Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.
- Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.
- Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου