Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Αναγκαία η σύνδεση Κρήτης - Β. Αφρικής


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΑΒΕΣ

Ηράκλειο

Τη σημασία της σύνδεσης της Κρήτης αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς με τις χώρες της Β. Αφρικής και ιδιαίτερα με την Αίγυπτο και τη Λιβύη, που γεωγραφικά είναι οι κοντινότερες, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Α.Ε.Ε., κ. Mohamed ElKhazmi, προς τις αρμόδιες Αρχές του νησιού, κατά την επίσκεψη των Αράβων Ο.Ε.Υ. στην Κρήτη. Την επίσκεψη διοργανώνει το ΑραβοΕλληνικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δραστηριότητών του και των προσπαθειών, που καταβάλλει, για τη συνεχή ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Αραβικών χωρών, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης, κ. Νικήτα Δολαψάκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του συγκεκριμένου επαγγελματικού ταξιδιού είναι να γνωρίσουν οι Άραβες τις βιομηχανικές και τουριστικές δυνατότητες και να συναντηθούν με Κρητικούς επιχειρηματίες και επενδυτές, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες συνεργασίας των Ελλήνων επιχειρηματιών και επενδυτών, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις Αραβικές αγορές και να ενημερωθούν για τις υπάρχουσες ευκαιρίες και επενδύσεις. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός συντονισμένου προγράμματος, όπου συμπεριλαμβάνει τοπικές συναντήσεις με διάφορους οργανισμούς και βιομηχανικές μονάδες, καθώς και συναντήσεις με τους υπευθύνους του Επιμελητηρίου και τη νομάρχη Ηρακλείου. Επίσης, προγραμματίστηκαν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των Αράβων διπλωματών και των επιχειρηματιών μελών του Επιμελητηρίου του Ηρακλείου, για την εξεύρεση τρόπων συνεργασίας, ώστε να αυξηθεί το εμπορικό ισοζύγιο.
Από ελληνικής πλευράς, το Επιμελητήριο Ηρακλείου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το ΑραβοΕλληνικό Επιμελητήριο και τους εκπρόσωπους των Αραβικών πρεσβειών, για την πρωτοβουλία αυτή, προσβλέποντας, την ίδια στιγμή, σε άλλες δραστηριότητες, με στόχο τη μεγαλύτερη επικοινωνία των δύο πλευρών.
Ο Γενικός Γραμματέας του Α.Ε.Ε., κ. Mohamed ElKhazmi, εξέφρασε προς τις αρμόδιες Αρχές του νησιού τη σημασία της σύνδεσης της Κρήτης αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς με τις χώρες της Β. Αφρικής και ιδιαίτερα με την Αίγυπτο και τη Λιβύη, που γεωγραφικά είναι οι κοντινότερες. Τόνισε δε ότι αυτή η σύνδεση θα έχει μεγάλο όφελος σε εμπορικό επίπεδο αλλά και σε τουριστικό, καθώς και αύξηση των εξαγωγών προς και από τις δύο πλευρές, εστιάζοντας στη συνεργασία στον τομέα της αλιείας.


www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου