Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επιστολή Χανιώτη σε Ομπάμα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΒΩΝ

Να φυτέψει ένα κλαδί ελιάς από το αρχαίο ελαιόδεντρο των Βουβών Κολυμπαρίου στον Λευκό Οίκο κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ένας Χανιώτης επαγγελματίας ο Γιάννης Σταματάκης, που δραστηριοποιείται στο ενετικό λιμάνι. Το γραφείο του Αμερικανού προέδρου απάντησε στον κ. Σταματάκη ευχαριστώντας τον για την πρωτοβουλία του, ωστόσο για να δεκτεί την πρότασή του λόγω πρωτοκόλλου θα πρέπει να κατατεθεί από επίσημο φορέα.

“Ως επαγγελματίας του τουρισμού, με ενδιέφερε πάντα η προβολή του Νομού μας στο εξωτερικό. Πρόσφατα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε το Νόμπελ Ειρήνης σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να του προτείνουμε να φυτέψει το σύμβολο της ειρήνης, έναν κλώνο ελιάς, από το αρχαιότερο ελαιόδεντρο στον κόσμο, την ελιά των Βουβών στο Κολυμπάρι. Εστειλα λοιπόν επιστολή στον κ. Ομπάμα και του πρότεινα να φυτέψει ένα κλαδί από την ελιά των Βουβών στον Λευκό Οίκο”, ανέφερε ο κ. Σταματάκης.
Στο αίτημά του ο κ. Σταματάκης έκανε επίσης προτάσεις ώστε ο βραβευθείς με το Νόμπελ Ειρήνης κάθε χρόνο να παίρνει και έναν κλάδο ελιάς από το αρχαίο δέντρο των Βουβών.
Στον κ. Σταματάκη απάντησε ο κ. Robert j. Riley υπεύθυνος του γραφείου υποθέσεων Νοτίου Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ευχαριστώντας τον για την πρωτοβουλία του και τη γενναιοδωρία και παραθέτοντας ένα τμήμα της ομιλίας του κ. Ομπάμα μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ.
Ο Χανιώτης επιχειρηματίας απευθυνόμενος στις τοπικές αρχές κάλεσε “τον νομάρχη Χανίων και τον δήμαρχο Κολυμπαρίου να στηρίξουν ως φορείς την πρότασή μου στον πρόεδρο των ΗΠΑ και να στείλουν επισήμως την πρόταση στον Λευκό Οίκο”.


www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου