Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σάλος για τους ασθενείς με λέπρα στην Κρήτη



Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη της καθηγήτριας Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ανδρονίκης Τόσκα, στην εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς», ότι υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από τη νόσο του Χάνσεν, όπως ονομάζεται σήμερα η λέπρα. Οι ασθενείς ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες σε χωριό του Λασιθίου και αρνούνται να κάνουν θεραπεία, φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε για το θέμα στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. Σε ερώτησή του προς την υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μανόλης Στρατάκης, αναφέρει την ανάγκη της λήψης μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου και σε άλλους κατοίκους του νησιού.

Επίσημη ενημέρωση για τα περιστατικά που υπάρχουν στο νησί ζήτησε με έγγραφό του στη Δημόσια Υγειονομική Περιφέρεια ο νομάρχης Λασιθίου, Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος ωστόσο είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για δέκα κρούσματα, όπως λέει η κ. Τόσκα, αλλά μόνο για την περίπτωση μιας οικογένειας με τρεις πάσχοντες. Ενός ηλικιωμένου που συγκατοικεί με την επίσης κατάκοιτη ηλικιωμένη αδελφή του και μια ακόμη αδελφή τους, που περιστασιακά τους φροντίζει, η οποία βρέθηκε και αυτή θετική στην ασθένεια.

Τα υπόλοιπα μέλη που εξετάστηκαν, όπως είπε, βρέθηκαν αρνητικά στη νόσο. «Θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Εμείς, άλλωστε, ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα και περιμένουμε επίσημη ενημέρωση» είπε ο νομάρχης.

Πηγή: patris.gr
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου