Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις για το πεδίο βολής


ΣΤΑ ΡΟΔΩΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ

Γιάννης Λυβιάκης

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στα Ροδωπού η λειτουργία του πεδίου βολής, καθώς, έπειτα από πρόσφατες ασκήσεις, οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι στο χωριό υπήρχαν υπολείμματα από βλήματα!
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης για τα προβλήματα της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Οπως επισημάνθηκε, στο πεδίο βολής που λειτουργούσε πριν κάποιες δεκαετίες, τελευταία υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα. Ομως, η τελευταία βολή που έγινε πρόσφατα, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.
Οπως μας είπε χθες ο δήμαρχος Κολυμπαρίου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, "στη συνέλευση υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ηταν πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις που ακούστηκαν. Αφορούσε όλα τα θέματα του χωριού. Τα αγροτικά, το οδικό δίκτυο. Μεταξύ των θεμάτων ήταν και αυτό του πεδίου βολής. Το θέμα προέκυψε όταν είχε γίνει, πριν κάποιο διάστημα, μια βολή από μονάδα της ΣΕΑΠ με μεγάλα βλήματα. Ακούστηκε έντονος θόρυβος. Το πεδίο βολής ήταν μέσα στο χωριό. Εμειναν βλήματα τα οποία δεν είχαν περισυλλέξει. Και βεβαίως στο χωριό υπήρξε ανησυχία".
Ο κ. Πολυχρονίδης πρόσθεσε ότι "το πεδίο βολής είχε λειτουργήσει τη δεκαετία του '60 στο χωριό. Δεν μπορεί, όμως, να λειτουργεί μέσα στο χωριό. Το ερώτημα είναι πού θα μεταφερθεί".
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος Κολυμπαρίου υπογράμμισε ότι αρνητική είναι και η Αρχαιολογία, καθώς στην περιοχή, π.χ. σε Μένιες και Σπάθα, υπάρχουν αρχαία και κατέληξε:
"Επομένως το θέμα είναι σοβαρό. Εμείς απλά επισημαίνουμε το πρόβλημα αυτό και τις αρνητικές γνωματεύσεις της Αρχαιολογίας".
Οι κάτοικοι αποφάσισαν να στείλουν σχετική επιστολή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου θα παραθέσουν τα σχετικά έγγραφα της Αρχαιολογίας καθώς και έγγραφα υπηρεσιών που αναφέρεται ότι η περιοχή εντάσσεται στο πρόγραμμα Natura για την προστασία της φύσης.
Η συνέλευση που είχε συγκαλέσει ο δήμαρχος έγινε στην αίθουσα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ροδωπού.



www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου