Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Δήλωση Στέλλας Αλφιερης: Όχι πεδιο βολής στο Σέλινο



Χωρίς αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και προφανώς με προσωπική ευθύνη των δημάρχων Καντάνου και Ανατολικού Σέλινου ενέκριναν να εγκατασταθεί Πεδίο βολής στο Σέλινο χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Οι ασκήσεις γίνονται με πραγματικά πυρά σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων του Δήμου Καντάνου και του Ανατολικού Σελίνου.

Φωτογραφία Αρχείου

Η άσκηση διεξάγεται στο Πύργο και βρίσκεται πλησίον των οικισμών Τεμένια και Βαμβακάδες. Θεωρούμε ότι η απόπειρα εγκατάστασης εν κρυπτό του πεδίου βολής στο Σέλινο δημιουργεί τεράστια προβλήματα και εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την περιοχή και την ζωήτων κατοίκων.

Το ερώτημα που πλανιέται στους κατοίκους, στους ιδιοκτήτες και στους κτηνοτρόφους της περιοχής είναι, ποιος έδωσε άδεια για να διεξάγουν τις ασκήσεις χωρίς πραγματική ενημέρωσητων κατοίκων και τις απαιτούμενες άδειες (ΦΕΚ κλπ).

Το θέμα θα το φέρω στο δημοτικό συμβούλιο γιατί θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο με προσωπική ευθύνη ο δήμαρχος να δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα και προϋποθέσεις εγκαταστάσεις πεδίου βολής σε οικιστική περιοχή σε κτηνοτροφικές ζώνες καταπατώντας ιδιοκτησίες, που στηΚρήτη είναι πλέον καθεστώς ηαπαξίωσητης προσωπικής περιούσιας, Αποπηγαδι, Σπινα, Φλώρια, Παλαια Ρουματα, κλπ.

Ζητούμε να σταματήσει η χρήση των πραγματικών πυρών και να ενημερωθούν οι κάτοικοι με υπεύθυνο τρόπο τι πρόκειται να γίνει στο δήμο τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. Ευχομαι να γίνει αυτό που επιθυμούν οι κάτοικοι γιατί σαφώς δεν είναι και ότι καλύτερο!
    Την καλημέρα μου Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eva F. είπε...

    Ευα έχουν διλητιριασει τα μισα Χανια απο το ένα Πεδιο Βολής που είναι στο Ακρωτηρι τωρα και με αυτό θα κορυφωθούν τα κρούσματα καρκίνου.

    Καλό σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή