Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

“Εγκαταλείπουν οι νέοι την ύπαιθρο”


01.02.2010

Μέτρα για να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου από τους νέους, ζητεί με επιστολή του στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο δήμαρχος Καντάνου Ευτύχης Δασκαλάκης. Μεταξύ άλλων σημειώνει:
"Παρακολουθώ, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, με αγωνία και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που καταβάλλετε εσείς προσωπικά, και τα μέλη της κυβέρνησής σας, προκειμένου να αντιμετωπίσετε, έγκαιρα και αποτελεσματικά, τα εξαιτερικά σοβαρά προβλήματα στην Οικονομία, καθώς και σε άλλους τομείς (Υγεία, Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση, κ.λπ.).
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια, η συνεχής "φυλλορροή" των νέων μας προς τα αστικά κέντρα, όπου αναζητούν εργασία και γενικότερα, καλύτερες συνθήκες ζωής.
Ένας εκ των σημαντικότερων λόγων που οι νέοι μας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους είναι ότι ακόμη και αν δεν τίθεται θέμα εργασίας, αδυνατούν να "εκμεταλλευτούν" τις πατρογονικές περιουσίες, κτίζοντας μια κύρια (πρώτη) κατοικία, αφού το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό.
Με βάση όλα τα παραπάνω και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ειδικά για τα θέματα της νεολαίας, που έχει ομολογουμένως ανάγκη την ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, θα ήθελα να σας ζητήσω να εξετάσετε το ενδεχόμενο μείωσης, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, του κόστους της άδειας ανέγερσης οικοδομής για την κατασκευή πρώτης κατοικίας, σε συγκεκριμένες περιοχές ανά τη χώρα (ημιορεινές, ορεινές, αγροτικές, κλπ.)".
Στο σημείο αυτό ο κ. Δασκαλάκης προσθέτει:
"Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μέτρο, αν ληφθεί, θα δώσει ένα σημαντικό κίνητρο στις νέες και τους νέους της ενδοχώρας να παραμείνουν στον τόπο τους και να παλέψουν με αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον τους, αφού θα γνωρίζουν ότι η Ελληνική Πολιτεία βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό τους.
Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να αποτελέσει κρίκο σε μια αλυσίδα μέτρων, τα οποία είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα, με στόχο την αναζωογόνηση της ελληνικής περιφέρειας, των χωριών και των οικισμών τους, όπου, δυστυχώς, αργά αλλά σταθερά "σβήνει το λάδι στο καντήλι"".

πηγή:www.haniotika-nea.gr

1 σχόλιο:

  1. Eδώ και πολλά χρόνια εγκαταλείπεται η επαρχία δυστυχώς Γιώργο....
    Μακάρι και να μπορούσε να γίνει κάτι... αλλά...
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή