Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Παράκαμψη για τη Σούγια





Γιώργος Κώνστας | 03.02.2010
Σε έργο παράκαμψης του κάθετου οδικού άξονα Χανιά - Σούγια, στο σημείο όπου την περασμένη Κυριακή έγινε μεγάλη κατολίσθηση στον Πρινέ, προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, καθώς οι καταπτώσεις βράχων και χωμάτων είναι συνεχείς. Από τους μηχανικούς θεωρήθηκε πολύ δύσκολη η προσπάθεια απομάκρυνσης των χωμάτινων όγκων που έχουν κλείσει μεγάλο μέρος του δρόμου καθώς, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, ο κίνδυνος για ακόμα περισσότερες κατολισθήσεις είναι υπαρκτός.
Την ίδια στιγμή, το έργο παράκαμψης του ίδιου κάθετου οδικού άξονα στο Χλιαρό έχει καθυστερήσει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ωστόσο εκτιμάται ότι εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί.
"Στην περιοχή του Πρινέ και στο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση μετέβη άμεσα μηχανικός της Νομαρχίας που γνωμάτευσε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Άμεσα, σε διάστημα 15 ημερών ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και εφόσον δεν προκύψουν προβλήματα η κίνηση θα μπορεί να γίνεται και πάλι κανονικά προς το Ανατολικό Σέλινο" ανέφερε μιλώντας στα "Χ.Ν." ο αντινομάρχης κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας θα κατασκευαστεί παράκαμψη ώστε να τεθεί εκτός λειτουργίας το τμήμα του δρόμου που παρουσιάζει κατολισθήσεις. "Μέσα στο χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παράκαμψης με νέα χάραξη. Η παράκαμψη αυτή είναι πιθανό να αξιοποιηθεί στα πλαίσια της μελέτης που κάνει ο ΟΑΔΥΚ για την πραγματοποίηση έργων βελτίωσης σε αυτόν τον κάθετο οδικό άξονα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ" αναφέρει ο αντινομάρχης.
πηγή:www.haniotika-nea.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ θα χαιρόμουν αν έκανες ένα μικρό έστω αφιέρωμα και για τα ΤΟΠΟΛΙΑ....
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή