Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων

ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ


Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και τα σαθρά εδάφη προκάλεσαν την κατολίσθηση στον δρόμο που συνδέει το Επανωχώρι με τον Καμπανό, το Ροδοβάνι, τη Σούγια και τα υπόλοιπα χωριά του Ανατολικού Σελίνου.
Η κατολίσθηση έγινε το απόγευμα της Κυριακής και σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας θα απαιτηθούν τουλάχιστον 15 ημέρες εργασιών προκειμένου ο δρόμος να παραδοθεί ξανά σε χρήση. Σύμφωνα με κάτοικους της περιοχής είναι ευκαιρία να δημιουργηθεί μια παρακαμπτήρια οδός προκειμένου να αποφευχθεί το δύσκολο αυτό σημείο όπου οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο.
"Εγινε μια μεγάλη κατολίσθηση λόγω των πολλών νερών που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες, το βουνό έκοψε 200 μέτρα από το δρόμο και μεγάλες ποσότητες χώματος και βράχων έπεσαν. Ηλθε μηχανικός της Νομαρχίας και εργολάβος και είδαν την κατάσταση. Γνωμοδότησαν ότι ο δρόμος θα πρέπει να κλείσει και ψάχνουμε να δούμε πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων προς το υπόλοιπο Ανατολικό Σέλινο", δήλωσε στα "Χ.Ν." ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Αντώνης Χατζημιχελάκης.
Χθες, η κίνηση των οχημάτων γίνονταν με πολλά προβλήματα, ενώ πολύ δύσκολο ήταν το πέρασμα για λεωφορεία και φορτηγά. "Ο δρόμος είναι λίαν επικίνδυνος πρέπει να δούμε τι θα γίνει ώστε να δημιουργηθεί παρακαμπτήριος" ανάφερε ο κ. Χατζημιχελάκης.
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχία τονίζει πως λόγω μεγάλης κατολίσθησης (η οποία συνεχίζεται) στο χωριό Πρινές θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Επανωχώρι - Ροδοβάνι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες δημιουργίας προσωρινής πρόσβασης ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:
"Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 15 ημέρες περίπου η οποία μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Καμπανό - Ροδοβάνι - Σούγια μπορεί να γίνεται από τον δρόμο Κάντανος - Τεμένια - Ροδοβάνι.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να εφαρμοστούν τα απαραίτητα μέτρα για την διακοπή της κυκλοφορίας το διάστημα που θα εκτελούνται οι παραπάνω εργασίες και να ενημερωθούν ο τοπικός ημερήσιος Τύπος και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς (ΚΤΕΛ, ΕΚΑΒ κ.λπ.)".

www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου