Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Τα Χανιά σκέπτονται και δρουν



Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των ζώων», σκέφτηκε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο για να ευαισθητοποίησει το κοινού προκειμένου να στειρώνει τα ζώα του! Με τη χορηγία της Νομαρχίας Χανίων, τύπωσε 1.000 αυτοκόλλητα που τα τοποθετεί στους κάδους των σκουπιδιών και έχουν ως κύριο μήνυμα το «Μην τα Πετάς. Στείρωσέ τα.». Με αυτή τους την κίνηση, όπως μας είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μπομπολάκη, θέλουν να εξαφανίσουν το απαράδεκτο φαινόμενο της «εγκατάλειψης» των κουταβιών στους κάδους σκουπιδιών.

Στην Κρήτη, και ιδιαίτερα στον νομό Χανίων, όπου και η έδρα του Συλλόγου, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων αλλά και οι κακοποιήσεις τους. Από στατιστικά στοιχεία του Συλλόγου μόνο μέσα στο 2010 έχουν καταγραφεί πάνω από 1000 βαριές κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις και δολοφονίες κυρίως αδέσποτων ζώων. Ο δε αριθμός των αδέσποτων ζώων, υπολογίζεται περίπου στα 4000, λόγω της συνεχόμενης εγκατάλειψής τους και μη ελέγχου της αναπαραγωγής τους. Κύριοι στόχοι του Συλλόγου είναι, ο αγώνας για μια διαφορετική φιλοζωία, με προοπτική βελτίωσης και μακροπρόθεσμα επίλυσης του προβλήματος και όχι στατική, με την έννοια μόνο της περίθαλψης και στείρωσης αδέσποτων ζώωνν. Γι’ αυτό και ο κύριος όγκος της δουλειάς του, αφορά στην εκπαίδευση, μαθητών και πολιτών, στην ανάδειξη του θέματος των κακοποιήσεων και μέσω αυτής στον περιορισμό τους, στην ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη των υπευθύνων, στην δραστηριοποίηση της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων της.

Μέχρι τώρα, από τον Φλεβάρη του 2010, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων ενημέρωσε 1.800 μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέσα από παρουσιάσεις σε σχολεία, και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Επιπρόσθετα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων, ξεκινάει το καλοκαίρι ενημερωτική εκστρατεία στα χωριά του νομού από κοινού, για ενημέρωση των κτηνοτρόφων σχετικά με τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους απέναντι στους ποιμενικούς σκύλους τους, η εικόνα των οποίων αποτελεί πληγή για τη χώρα μας. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το chaniapets@yahoo.gr


www.enet.gr

2 σχόλια:

  1. Νομίζω καιρός είναι και στα Χανιά να ακουστεί κάτι καλό σχετικά μ΄αυτές τις αθώες ψυχούλες που δεν μας φταίνε σε τίποτα....
    Λυπάμαι πραγματικά για τα τόσα που ακούγονται πολύ συχνά σχετικά με την βαρβαρότητα των ζώων στον τόπο μου!
    Θα πρεπει μέσα από το σπίτι και στο σχολείο να λέγονται κάποια πράγματα γύρω απ΄αυτό το θέμα!
    Μπράβο σ΄αυτούς που έκανας τέτοιου είδους βήματα.... και μακάρι να το συνεχίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eva F. είπε...

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ευα.Τα Χανιά και γενικά όλη η Κρήτη πρεπει να αλλάξει ριζικα η νοοτροπία της για τα ζώα.Είναι θεμα αυτοεκπαίδευσης.Γιατί είναι απάνθρωπο να κακοποιούνται καθε χρόνο τόσα ζωα στον Νομό μας και χωρίς να ενδιαφερεται κανείς γι'αυτά!

    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή