Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Ν. Χανίων

Τροχοπέδι στην αποεθνικοποίηση του Ελληνικού Κρατους.

Από της 8ης πρωινής της 23ης και μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2010 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ, των πλοίων που ναυλοχούν στα Λιμάνια Σούδας και Χανίων και των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2010 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι της Σούδας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

11.00 Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους. Στην τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών. Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Μέσης, Δημοτικής, Τεχνικής εκπαίδευσης, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.

Η μετάβαση στο χώρο του Ηρώου, η παράταξη κλπ. θα γίνει με τη φροντίδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των Δ/ντών των σχολείων, που θα συντονίζονται από τον Δ/ντή Φυσικής Αγωγής. Κατά την διάρκεια της τελετής θα παραταχθεί ημηηκή φρουρά με τη μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων για την απόδοση τιμών. Επίσης, θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών.

13.00 Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, Οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές, θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η Εθνική σημασία της Επετείου.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

07.30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων θα περιέρχονται στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

08.00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

10.45 Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός. Το πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Ειρήνη Χονδρού, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Παζινού.

11.40 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνου από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Χανίων τον Διοικητή της V Μεραρχίας Κρητών εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες. (Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να βρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου). Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ Πατρίδας, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12.00 Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών, Οδηγών­ Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή:Αγώνας της Κρητης

2 σχόλια: