Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι Δανοί προτιμούν την Κρήτη για τις διακοπές τους.



"Διατηρήστε την οικογενειακή φιλοξενία, την παραδοσιακή κουζίνα, δώστε περισσότερη έμφαση στους ελεύθερους χώρους, στο πράσινο, σε ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια για πεζούς, στην παραγωγή πράσινης ενέργειας και οι Δανοί θα συνεχίσουν να προτιμούν τα Χανιά για τις διακοπές τους".
Με αυτά τα λόγια, ο πρεσβευτής της Δανίας στην Ελλάδα κ. Tom Norring, απευθύνθηκε στους Χανιώτες στην χθεσινή εκδήλωση που πραγμαποίησε η πρεσβεία για την τοποθέτηση της κ. Συρματένιας Παρασχάκη στη θέση του προξένου της χώρας στα Χανιά.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Χανιά, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και της τοπικής Σκανδιναβικής κοινότητας.
Αναφορικά με τη λειτουργία του προξενείου στα Χανιά ο κ. Norring τόνισε πως ξεκίνησε τη λειτουργία του καθώς "περίπου 350.000 Δανοί τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και 220.000 στην Κρήτη, το μεγαλύτερο ποσοστό εκ των οποίων στα Χανιά, που είναι από τους πολύ σπουδαίους προορισμούς. Θα έχουμε τη νέα μας πρόξενο την κ. Συρματένια Παρασχάκη, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει πολύ τους συμπατριώτες μας".

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αναφορικά με το κατά πόσο η οικονομική κρίση θα μειώσει το ρεύμα των τουριστών που ετησίως έρχονται από τη Δανία στα Χανιά ο πρέσβης παρατήρησε πως "η οικονομική κρίση έχει πλήξει επίσης και την Δανία, όχι τόσο πολύ όσο την Ελλάδα. Στη χώρα μας υπάρχει ένα πολύ καλό σύστημα κοινωνικής βοήθειας και ακόμα και οι άνεργοι επιδοτούνται για να κάνουν τις διακοπές τους. Την προηγούμενη χρονιά υπήρχε μια μείωση περίπου 10% αλλά βλέπουμε ότι φέτος θα επανέλθει στα παλιότερα μεγέθη. Ισως οι συμπατριώτες μου να μην επιλέγουν τόσο ακριβούς προορισμούς και ακριβά πακέτα διακοπών. Επειδή φέτος είχαμε πολύ κακές καιρικές συνθήκες το χειμώνα, αυτό αποτελεί ένα κίνητρο για τους Δανούς ώστε να πάνε διακοπές. "
Ερωτηθείς για το ποια είναι τα πιο συχνά παράπονα που ακούει από τους συμπατριώτες που επισκέπτονται τα Χανιά ο Norring απάντησε πως "αν συγκρίνεις τις Ελληνικές πόλεις και τις Δανικές σε θέματα υποδομών, σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει τόσο πολύ πράσινο και ελεύθεροι χώροι για την οικογένεια και τα παιδιά. Επίσης στη Δανία υπάρχουν πάρα πολλοί ποδηλατόδρομοι, τα αυτοκίνητα μένουν μακριά από τα κέντρα των πόλεων και ειδικότερα των παλιών πόλεων. Θα θέλαμε να επηρεάσουμε τους Δήμους και τις Νομαρχίες για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Κάποιες περιοχές όπως η Κως το έκαναν, έχουν πλέον ποδηλατόδρομους 40χλμ, ελεύθερους χώρους, έχουν απομακρύνει τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης, έχουν δημιουργήσει χώρους για τους πεζούς. Επίσης οι συμπατριώτες μου δίνουν μεγάλη έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος, θέλουν οι περιοχές που να επισκέπτονται να αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η επιβάρυνση της φύσης να είναι μικρότερη. Πιστεύω ότι αυτοί είναι στόχοι που μπορείτε να καταφέρετε και η νέα ελληνική κυβέρνηση δίνει έμφαση στο περιβάλλον."

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ Κληθείς να δώσει μια συμβουλή στους επαγγελματίες του τουρισμού ο Δανός πρεσβευτής κάλεσε τους μεν ξενοδόχους "να δώσουν έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών, χωρίς όμως να αλλάξουν τον οικογενειακό χαρακτήρα των ξενοδοχείων τους και την φιλική συμπεριφορά τους, να μην γίνουν απόμακροι" και στους εστιάτορες "να ξέρουν πως οι περισσότεροι Δανοί δεν τους αρέσουν τα εντυπωσιακά και μοντέρνα εστιατόρια. Τους αρέσει το στυλ της παραδοσιακής ελληνικής ταβέρνας με τη χωριάτικη, την τοπική κουζίνα, το κρασάκι. Επίσης να ξέρετε, πως πέρα από τη θάλασσα και τον ήλιο, οι τουρίστες στη χώρα σας συνεχίζουν να προσελκύονται από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό τον οποίο είναι σημαντικό να αναδεικνύετε." Γ.ΚΩΝ.


www.haniotika-nea.gr

2 σχόλια:

  1. Βρε Γιώργο μου υπάρχει κάποιος που να μη του αρέσει η Κρήτη?....
    Εγώ νομίζω πως όχι...
    Αρκεί να έρθει μία φορά και αρκεί να εκτιμά και να βλέπει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eva F. είπε.

    Αυτό λεω και εγω.Όποιος έρθει Κρητη δεν θελει να ξαναφύγει.Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή